5 workouts voor een positieve mindset

5 Workouts voor positieve mindset.

Het leven is een stuk leuker met een positieve mindset. En wat nog leuker is, je kunt jouw mind vergelijken met een spier. Je kunt je mind dus trainen om positiever te denken. Hieronder 5 ‘workouts’ die jou helpen een positieve mindset te brouwen.

1. Omring jezelf met positieve mensen
Je bent het gemiddelde van de 5 mensen waar je het meeste mee omgaat. Dus als jij omgaat met mensen van wie je vrolijk wordt, een goed gevoel krijgt en met wie je leuke dingen kunt ondernemen heeft dat een positief effect op jouw mindset. Positief, maar ook negatief denken is aanstekelijk. Omring jezelf dus zoveel mogelijk met positief ingestelde mensen en laat je ‘besmetten’ met positiviteit!

2. Wees dankbaar
Sta dagelijks even stil bij dingen waar je dankbaar voor bent. Het kunnen kleine dingen zijn: je hebt genoten van een biertje na je werk op een terras, je had een leuk gesprek met de buschauffeur, de lasagne die je hebt gemaakt was heerlijk. Door dagelijks, bijvoorbeeld voordat je naar bed gaat, of onder de douche na te denken over de dingen waar je dankbaar voor bent, leg je positieve ervaringen onder een vergrootglas en versterk je jouw positieve gedachten en gevoelens. Als je dit langer doet train je jouw mind om te focussen op het positieve.

3. Praat positief
Sommige mensen gebruiken (onbewust) veel negatieve woorden. Ze benoemen wat er niet is, of wat ze niet willen en niet leuk vinden. Het glas is half leeg, in plaats van half vol. In iedere situatie is iets positiefs te benoemen. Door het positieve te benadrukken help je jouw mind positiever te denken. In het begin vergt dat misschien best wat oefening, maar na een paar weken gaat het vanzelf en is jouw (bier)glas altijd minimaal voor de helft gevuld!

4. Have fun
Door plezier te hebben geef je jouw mind even een ‘break’. Het leidt je af van zorgen en stress en er ontstaat ruimte voor positieve gedachten, creativiteit enz. Bedenk dus het liefst kleine dingen waar jij plezier uit haalt die je dagelijks kunt doen. Denk aan lezen, sporten, borrelen met vrienden, even naar buiten staren terwijl je een kopje thee drinkt.

5. Wees aardig voor jezelf
Voor anderen ben je vaak vriendelijk, geduldig en behulpzaam. Veel mensen zijn, vaak onbewust, wel streng voor zichzelf. De manier waarop je tegen jezelf praat, is van invloed op hoe positief of negatief je denkt. Probeer je bewust te worden van dat stemmetje in je hoofd. Zegt dat stemmetje vaak: ‘jeetje hoe kun je dat nou doen, dat lukt mij toch niet, enz? Probeer tegen jezelf net zo geduldig, liefdevol en vriendelijk te zijn als dat je tegen een vriend of een kind zou zijn. Aardig voor jezelf zijn helpt je enorm om positief te denken.

Like Mindbrouwerij op Facebook. Hier plaatsen we regelmatig leuke en inspirerende brouwsels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.