Brouw jouw personal branding

Bij het vinden van de juiste baan (voor job-hunters/changers en werkzoekenden), om jezelf te onderscheiden (als ondernemer/zzp’er), maar zelfs op Tinder, is het van belang dat je weet wat jou uniek maakt en hoe je jezelf goed kunt profileren. Dit noem je Personal Branding.

Jouw unieke smaak
Personal branding is het vinden van jouw unieke ‘smaak’, jouw onderscheidende vermogen en het uitdragen daarvan. Je gebruikt jouw eigen persoonlijkheid, kennis en ervaring om je te onderscheiden van anderen. Merken zoals Hema en Nike doen dit, maar ook sporters, artiesten en andere bekenden zoals Anouk, Floortje Dessing, Richard Brandson, David Beckham, en zelfs Bill Gates weten als geen ander wat hun kracht is en hoe zij zich kunnen profileren. Het gaat hierbij absoluut niet om het spelen van een rol of je anders voordoen dan je bent. Juist niet! Bij Personal Branding gaat het over educatie management: je helpt andere mensen te begrijpen wie je bent, wat je doet, waar je voor staat en wat je voor hen kunt betekenen.

Merkwaarden
Door antwoord te geven op de onderstaande vragen word je bewust van wat jouw onderscheidende vermogen is.

Personal Branding bij de Mindbrouwerij

  • Wie ben ik?
  • Wat kan ik?
  • Wat wil ik?
  • Hoe kom ik over?

Als je de antwoorden op deze vragen in een paar krachtige zinnen kunt verwoorden, weet je wat jouw merkwaarden zijn. Waar jij voor staat.

Profileren
De volgende stap is om jezelf te profileren/presenteren als merk.
Jezelf presenteren aan de juiste doelgroep waarbij je consistent communiceert wie je bent, waar je voor staat, waar je goed in bent, wat jouw specialiteit is, wat jouw meerwaarde is en wat jou onderscheidt van de rest.

Als jij jezelf onderscheidend en consistent profileert ben je beter ‘vindbaar’ voor anderen. Voor je toekomstige werkgever, voor opdrachtgevers, maar ook op Tinder. Het is duidelijk wat jij voor iemand kan betekenen, waardoor zij begrijpen en weten waarvoor zij jou moeten hebben!

Personal Branding eenvoudig

 

Aan de slag

Wil je meer weten over hoe jij jouw onderscheidende vermogen kunt ontdekken, krachtig kunt verwoorden en jezelf kunt profileren? De Mindbrouwerij organiseert op zaterdag 29 oktober de workshop ‘Brouw Je Brand’ waar je hiermee aan de slag gaat. Kijk op www.mindbrouwerij.nl/workshop en meld je gelijk aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.