Bucketlist: Waag die sprong!

Yes i did it! Ik, Janneke, heb onlangs een parachutesprong gemaakt.
Na 2 jaar corona maatregelen vond ik het tijd voor meer leven in de brouwerij en besefte ik dat ik meer ‘toffe dingen’ wil doen en beleven. Eigenlijk was een van de eerste dingen die in mij opkwam om een parachutesprong maken. Dat wil ik al doen sinds ik jong ben. En nu vond ik het er toch eindelijk tijd voor. zoals de slogan van Nike: Just do it! Ik boekte de sprong in het diepe!

Gunfactor

Waarom had ik dat nou eigenlijk nog steeds niet gedaan? Te spannend, te duur, te veel gedoe voor een paar minuten in de lucht? Toen ik hierover nadacht realiseerde ik mij dat ik het best lastig vind om mijzelf dingen te gunnen. De ‘gunfactor’ voor mezelf is niet echt hoog. Vooral als het niet ‘echt’ iets toevoegt. Dus mezelf een nieuwe sportbroek of een nieuw koffieapparaat gunnen vind ik makkelijker omdat het een praktisch doel heeft. 

De sprong naar meer

De parachutesprong was super tof en spannend om te doen! En het voegde juist heel veel toe. De voorpret, spanning en de kick achteraf waren het al meer dan waard. Maar het leverde mij nog veel meer op: Ik heb het mezelf gegund. Het geeft een gevoel van voldoening. Het motiveert om vaker dingen te doen waar ik blij van word. Ik kan mezelf nu ook makkelijker andere (kleine) dingen gunnen. Kortom het levert onwijs veel op!

Bucketlist

Door deze sprong van mijn bucketlist af te kunnen vinken, ervaar ik weer hoe belangrijk het voor mij is om regelmatig dingen te doen waar ik blij van word! Hoe groot, klein of spannend deze dingen ook zijn. En ik denk niet dat ik daarin de enige ben. Naast dat ik het mezelf nu meer gun, gun ik het jou ook! Het leven mag leuk zijn, je mag genieten. En je leven wordt iedere dag een dagje korter, dus waarom zou je nog langer wachten?

Wat ga jij doen?

Dus vraag jezelf eens af:

  • Wat staat er al tijden op mijn bucketlist, maar heb ik nog (altijd) niet gedaan?
  • Wat houdt mij tegen om het te doen?
  • Als ik het nu niet doe, wanneer dan wel?
  • Wat heb ik nodig om het wel te doen?
  • welke stappen kan ik vandaag al nemen om het te doen?

Beren op de weg

Ik hoop dat mijn ervaring jou ook motiveert. Mij heeft het in ieder geval gemotiveerd om ook de volgende belevenis te plannen. Een rondreis door Canada! De natuur daar lijkt mij zo magisch mooi. En ik wil al heel lang een beer in het wild zien. Dus hopelijk zie ik deze zomer een heleboel beren op de weg! En heeft mijn verhaal jou gemotiveerd om geen beren op de weg te zien, maar ‘just do it’.

Hier nog even een (enigszins cheesy) korte video om je te motiveren om te doen waar je blij van wordt!

Janneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.