Het recept voor werkgeluk

ontdek werkgeluk via de mindbrouwerij

Wat betekent werkgeluk voor jou?

Ben je gelukkig in je werk? Deze vraag komt regelmatig terug tijdens onze coaching, maar vaak blijkt het niet eenvoudig om er een goed antwoord op te vinden. Dan stellen wij een vervolgvraag: Wat betekent werkgeluk voor jou?

Als loopbaan coach weten we dat er verschillende elementen zijn die een belangrijke bijdrage leveren in en rondom werkgeluk. Een aantal van deze elementen liggen niet direct aan de oppervlakte. Vooral mensen die rationeel kunnen bedenken dat hun werk ‘gewoon goed’ is, maar onderhuids een onrustig gevoel ervaren en/of het gevoel hebben dat ze vast zitten in hun werk zullen dit herkennen. Je weet dat er iets mist maar hebt moeite om het benoemen.


“Waar word jij bijvoorbeeld gelukkig van in je werk? Is het status, aanzien of geld? Heeft het te maken met je werkplek, je collega’s of het contact met klanten? Ze kunnen allemaal een rol spelen in jouw werkgeluk. Maar er is meer!” – de Mindbrouwerij

Ontdek jouw ingrediënten voor werkgeluk

Tijdens onze coaching en workshops laten we mensen op een andere manier naar hun werk kijken. Vanuit dit perspectief krijgen ze meer inzicht in hun werkgeluk, wat hen weer richting geeft en ze helpt om betere keuzes te kunnen maken rondom hun loopbaan.

Enkele vragen die je jezelf kunt stellen om een stap verder te kijken in jouw werkgeluk:

  • Waarom doe je wat je doet?
  • Welke persoonlijke kwaliteiten kun jij kwijt in je werk?
  • Hoe kom jij over op anderen?
  • Waar krijg jij energie van? Wat kost jou energie?
  • Wat zijn de elementen van jouw ideale baan?

‘Recept voor werkgeluk’

Als coaches en trainers bij de Mindbrouwerij coachen wij op loopbaan ontwikkeling en persoonlijke groei. Zowel los als gecombineerd omdat deze nauw met elkaar verbonden zijn. Ook verzorgen wij workshops en (online) trainingen rondom Personal Branding en werkgeluk.

Werkgeluk: een onderwerp dat vaak ter sprake komt tijdens onze coaching en workshops. We merken dat veel mensen niet genoeg (of helemaal geen) plezier en voldoening in hun werk ervaren. Omdat we iedereen werkgeluk gunnen, hebben we een aantal belangrijke elementen samengebracht in een online programma. En hopen we hier veel mensen mee te kunnen helpen.

‘Waar je ook heen gaat, je neemt jezelf altijd mee’.

Het programma:
In 6 modules geven we jou de juiste handvatten om te ontdekken wat jouw drijfveren, talenten en valkuilen zijn, hoe jij overkomt op anderen, waar jij energie van krijgt en wat jouw droombaan is. Het doel van deze modules is om vanuit een stuk bewustwording meer helderheid en focus te creëren en van daaruit betere keuzes te kunnen maken. Elke module bestaat uit een aantal onderdelen die je stap voor stap kunt doorlopen. Vaak begint het met een uitleg, gevolgd door een serie (reflectieve) oefeningen. Na afronding van dit programma heb jij een aantal belangrijke ingrediënten voor meer werkgeluk, waarmee jij je eigen recept (framework) kunt gaan samenstellen.

Het nieuwe online programma vind je op mindbrouwerij.com, ons nieuwe platform voor online programma’s.

Interesse?
Het online programma kun je afzonderlijk maar ook in combinatie met een serie persoonlijke coachgesprekken volgen. Meer info vind je hieronder.

Tryout gesprek
Ben je tevreden in je werk maar heb je toch het gevoel dat er meer is? Heb je het gevoel dat je momenteel vast zit en heb je moeite om in beweging te komen? Of sta je op het punt om een belangrijke stap te maken in je loopbaan en kun je wel wat begeleiding gebruiken? Boek dan een Try-Out gesprek met één van onze coaches om te oriënteren of coaching je daarbij kan helpen.

Bezoek ons blog voor meer werkgeluk gerelateerde stukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.