Zoeken en gevonden worden op LinkedIn

In Nederland hebben zo’n 7.200.000 mensen een profiel op LinkedIn. Dat is zo’n 80% van de beroepsbevolking. Er wordt op dit zakelijk netwerk dus veel gezocht en gevonden! LinkedIn is dan ook een ideaal platform om jezelf online te profileren op zakelijk vlak, bijvoorbeeld om een nieuwe job te vinden.

Tips en trucs

Een goed LinkedIn profiel is nog zo makkelijk niet. Zo kan ik anderen prima tips en advies geven over hun  profiel, maar zou ik een aantal van deze tips en trucs ook weer eens op mijn eigen profiel mogen toepassen. Ik ben blijkbaar niet de enige. Want met een beetje googlen vind je tal van LinkedIn experts, trainingen en artikelen met tips om je profiel te optimaliseren.LinkedIn-image

LinkedIn tips van Aaltje

Een van de LinkedIn experts die ik al een tijdje volg en waarvan ik de tips kan waarderen is Aaltje Vincent. Aaltje is in Nederland misschien wel de meest bekende LinkedIn- en sollicitatie expert en heeft hier al meerdere boeken over geschreven. En laat Aaltje nou net weer een handige checklist hebben opgesteld waarmee je in 15 stappen jouw profiel optimaal inricht. Goed moment dus om mijn profiel weer eens te updaten. En uiteraard hoop ik dat jij er ook wat aan hebt!

Wij helpen je graag

Vind je het toch lastig om bijvoorbeeld jouw samenvatting goed te formuleren of weet je niet hoe jij je wilt/kunt profileren? Dennis en ik helpen je er uiteraard graag bij tijdens een Try Out coach gesprek.
Een tip die we je alvast willen meegeven is om jouw samenvatting op je profiel te schrijven vanuit ‘The Why‘. Daarmee vertel je in een aantal zinnen waarom je doet wat je doet.

Checklist

De checklist van Aaltje Vincent vind je hier: Ga naar de Checklist

Succes!

Janneke Koninkx - De Mindbrouwerij

Janneke Koninkx | De Mindbrouwerij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.