Goede voornemens volhouden

2019

Nieuw jaar, nieuwe kansen, nieuwe voornemens!
Ook jij bent waarschijnlijk (net als ik) met allerlei goede voornemens aan het nieuwe jaar begonnen. Voornemens die na een maand naar de achtergrond zijn gezakt en liggen te verstoffen. Toch jammer van die goede voornemens. Daarom geven we je vijf tips om je voornemens vol te houden.

  1. keep it simple

Stel jezelf niet te veel doelen. Kies bijvoorbeeld een hoofddoel (of thema) met een paar subdoelen die daar aan bijdragen. Als je teveel verschillende doelen wilt bereiken, zoals nieuwe baan, afvallen, vaker naar je familie toe enz. is de kans groot dat je afhaakt.

2.  Wil je het echt?

Wat wil je met je doel bereiken? Waarom wil je bijvoorbeeld afvallen?  Als je weet wat het behalen van je doel jou brengt, is de kans groter dat je je goede voornemens volhoudt. Je weet dan immers waar je het voor doet en dat is een krachtige interne motivatie.

  1. Niet balen van falen

Houd er rekening mee dat je wat hobbels tegenkomt en dat je een keer de mist in gaat met je doelen. Daar is niets mis mee, sterker nog, je kan ervan leren. Bedenk vooraf wat mogelijke risico momenten zijn en bedenk nu alvast wat je op zo’n moment kunt doen om weer ‘back on track’ te komen.

  1. reden voor een feestje

Vier vooral je successen. Ieder stapje op weg naar je doel is er één en dat mag gezien en gevierd worden! Zo maak je het leuk voor jezelf en daardoor beter vol te houden.

  1. sharing is caring

Bazuin je doelen van de daken.  Wetenschappers weten het al decennialang: goede voornemens volhouden gaat stukken beter als je ze opschrijft of aan de grote klok hangt. Van het opschrijven en doorvertellen van goede voornemens gaat namelijk een sterk motiverende werking uit. En het samen doen is nog gezellig ook. Dus ga dus samen gezond koken, en samen naar die cursus. Zo blijft het leuk en ben je minder snel geneigd om af te haken.

Ps. lees hier nog meer tips om je goede voornemens vol te houden: Een gelukkig nieuwjaar begint in je mind

Janneke Koninkx - De Mindbrouwerij

Janneke Koninkx | De Mindbrouwerij

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.