Van idee naar actie! 3 tips

We kregen de vraag of we een vlog konden maken over ‘hoe je van idee naar actie gaat’.

Bij deze! Het is een herkenbaar ‘dingetje’. Vooral als je met veel ideeën rond loopt. Nadat je met de Disney methode (zie vorige blog) aan de slag bent gegaan, kom je op het punt je idee uit te gaan voeren. Dat is niet altijd even makkelijk. Het is een onderwerp dat we regelmatig tegen komen in onze coaching en trainingen.

VLOG

In onderstaande vlog delen we 3 ‘van idee naar actie’ tips . Voor sommigen zijn deze tips misschien vanzelfsprekend.  Maar zeker niet voor iedereen. Ook wij hebben er soms best moeite mee. Dus de tips die we met je delen werken ook voor ons. Zit je even vast en/of kom je niet op gang? Pak deze video erbij om die brouwerij weer in gang te zetten.

Handige tools

In de video spreekt Dennis over een aantal handige tools. Zie hieronder!

Toggl

Deze ‘time-tracker’ is zo simpel, dat je hem ook daadwerkelijk gaat gebruiken. Ik gebruik hem om te kijken hoeveel tijd ik aan bepaalde zaken besteed, zodat ik een beter beeld van mijn werkzaamheden krijg. In mijn enthousiasme kan ik soms  een onrealistische planning maken, waarbij ik veel te veel dingen in één dag prop. Door deze timer houd ik alles goed bij, ben ik realistischer en zie ik ook direct wanneer ik teveel tijd aan iets besteed. Toggl werkt zowel op je computer als je smartphone. De gratis versie is ruim voldoende voor dit doeleinde.

Link: www.toggl.com

De Pomodoro techniek

Pomodoro, dat is toch tomaat in het italiaans? Precies! ‘De naam is ontstaan omdat de bedenker, Francesco Cirillo, een kookwekker gebruikte in de vorm van een tomaat. De Pomodoro techniek is een methode om je tijd in blokjes te hakken, met behulp van een kookwekker.’ Het is zonder twijfel een time management klassieker te noemen!

Bij deze techniek wordt een kookwekker gebruikt waarmee je periodes van 25 minuten inplant (een ‘pomodoro’) om geconcentreerd aan een taak te werken. Daarna volgt vijf minuten pauze, waarna weer een nieuwe periode van 25 minuten kan worden gestart. Na de vierde keer mag een langere pauze (25 minuten) genomen worden. – Bron: Wikipedia

Meer uitleg vind je op de website van Strategische Lui of Timemanagement.nl

Er zijn verschillende apps voor:

Hieronder een mooi overzicht met het principe (via Natural Factors)

pomodoro technique

Nu jij!

We zijn benieuwd wat je van de video vindt. Heb jij nog een tip? …laat het ons dan weten via de reacties hieronder. Dank je wel!

tip van idee naar actie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.